Este un desert dulce-acrisor, parfumat, care se poate face in orice sezon, atunci cand dorim ceva dulce cu fructe.
Tarta de caise este foarte savuroasa servita alaturi de o cupa de inghetata de vanilie, de un pahar de fresh din fructul preferat.
Se face usor, de aceea intotdeauna recurgem la un astfel de desert, mai ales ca fiecare dintre noi avem rezerve de ingrediente prin camara.
Ingrediente tarta de caise
10 caise de marime mijlocie
4 oua
200 g faina alba
400 ml lapte
180 g zahar tos ( pudra )ptr aluat
4 linguri de ulei
50 g zahar tos ( ptr tapetat tava )
50 unt ( pentru tapetat forma )
2 linguri de faina ( tapetat tava )
1/2 pachet praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
1 pachet zahar pudra ( pentru pudrat tarta )
un praf de sare
Cum vom face tarta de caise
Mai intai vom pregati o forma rotunda de tarta pe care o tapetam cu unt, faina si presarat fundul cu zahar ( pentru a se carameliza putin caisele ).
Caisele le spalam le taiem in doua pe lung si scoatem samburele.
Asezam caisele in forma rotunda cu scobitura in jos si partea bombata in sus, lasate apoi in asteptare pana ne vom ocupa de aluat.
Intr-un bol cu peretii inalti vom pune ouale intregi impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat, mixand totul pana se va forma o crema albicioasa si ouale isi vor mari volumul.
Treptat vom adauga laptele, uleiul, mixand la o treapta mai joasa pentru a nu se imprastia peste peretii vasului.
Faina amestecata cu praful de copt o vom cerne peste aluat, amestecand usor pana se va incorpora si a se obtine un amestec omogen ( asemanator cu o smantana groasa ).
Vom turna aluatul in forma rotunda peste caise si dam in cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 30-35 minute.
Dupa ce vom scoate tarta de caise din cuptor, cu ajutorul unui cutit vom desprinde marginile si mai lasam la racit in tava cca 15 minute.
Apoi se va scoate brusc din forma cu ajutorul unui platou pus deasupra si astfel caisele frumos caramelizate vor fi in evidenta.
Tarta de caise se va pudra cu zahar pudra si portiona dupa cum dorim si imaginatie.
POFTA BUNA !!