Odata ce ai facut o data tarta vei continua sa tot faci pentru ca este atat de buna. Partea cea mai complicata este cea a aluatului, care nu vrei sa fie pufos. Ai mai jos toti pasii ca sa iti iasa perfect.
Ingrediente pentru tarta cu capsuni
Pentru aluat:
125 g unt putin sarat,
75 g zahar pudra,
2 galbenusuri,
250 g faina,
2 linguri apa rece,
Pentru umplutura:
750 g capsuni,
250 g mascarpone,
35 g zahar pudra,
200 ml frisca lichida rece,
Cum se face tarta cu capsuni
Intr-un bol se amesteca untul (topit la temperatura camerei), se adauga zaharul, se amesteca bine cu o spatula. Se adauga galbenusurile si se amesteca pana devine un amestec cremos. Se adauga faina si se amesteca bine cu mana. Se adauga apa si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Se formeaza un rotund apoi se pune pe o folie de ambalaj, transparenta, se aplatizeaza cu mana, se impacheteaza si se da la rece pentru aproximativ 30 minute.
Aluatul se pune apoi pe masa de lucru, presarata cu faina si se intinde bine. Se pune apoi in tava pentru tarta, se indeparteaza marginile, se inteapa cu furculita pe alocuri. Tava se da apoi la rece pentru inca 20 minute.
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180°C. Aluatul din tava se acopera cu un cerc de hartie de copt se acopera cu fasole uscata sau bile de bucatarie, pentru ca aluatul sa nu creasca.
Tava se da la cuptor pentru 8 minute, se scot hartia si bilele, apoi se pune din nou la cuptor pentru inca 5 minute, pana se rumeneste(devine aurie). Se scoate si se lasa sa se raceasca.
In acest timp se pregateste umplutura: se amesteca mascarpone cu zaharul pana se omogenizeaza.
Se prepara frisca lichida cu mixerul.
Se adauga in frisca, mascarpone si se amesteca usor cu ajutorul unei spatule.
Capsunile se curata de codite si se taie in doua, pe lungime, cu 2 ore inainte de servire. Se acopera si se dau la rece.
Se intinde crema peste aluat, se adauga capsunile si se presara zahar pudra.