Ciresele sunt perfecte pentru o tarta delicioasa si racoritoare. In plus, fisticul adauga un plus de savoare, dand desertului o nota crocanta.
Ingrediente pentru tarta cu cirese si fistic
Aluat pentru tarta pate brisee preparat din 200g faina, 125g unt, un pic de sare si 1 galbenus de ou. Aluatul pate brisee este cel mai cunoscut si usor de facut aluat frantuzesc pentru tarte.
2 oua
150 ml smantana lichida
50 g zahar brun
20 g fistic intreg
Cum se face tarta cu cirese
Aluatul pentru tarta trebuie preparat cu cel putin o ora inainte de inceperea retetei propriu-zise. Asadar, amesteca untul rece (taiat cubulete) in faina si sare, dupa care adauga galbenusul. Amesteca pana compozitia se omogenizeaza, infasoara intr-o folie de plastic si lasa la frigider cel putin 30 de minute.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Asaza pe tava aluatul si lasa-l sa se coaca timp de 5-10 minute.
Intre timp, pregateste compozitia formata din oua, smantana, dupa care adaugi zaharul si fisticul.
Dupa 10 minute, scoate aluatul din cuptor, imprastie peste el ciresele, dupa care toarna si amestecul-crema.
Da la cuptor pentru alte 20 de minute, pana cand preparatul se rumeneste usor.
Video
Sau, si mai simplu de atat, un desert frantuzesc cunoscut in intreaga lume: clafoutis cu cirese