Tarta cu lamaie si bezea

Tarta cu lamaie si bezea cu blat de biscuiti

Tarta cu lamaie si bezea cu blat de biscuiti

Mod de preparare tarta cu lamaie si bezea

Faramitam  biscuitii  ii punem intr-o  intr-o punga si ii batem cu  facaletul sau ii punem la blander. Dupa ii amestecam cu untul topit. Asezam  amestecul intr-o forma rotunda in care am pus staniol (daca nu avem forma speciala a carei laturi se desfac) si il dam in congelator.

Intre timp pregatim crema

Mixam cele 3 oua cu zeama de lamaie si coaja rasa si adaugam zaharul, amidonul dizolvat si untul. Le punem la foc mediu pana ce se ingroasa, ca o budinca amestecand din cand in cand cu telul. Dupa ce s-a ingrosat se mai lasa 1 minut la foc mic sa fiarba. Cand e gata il punem  in forma peste biscuiti si se lasa la congelator 30 min (pana cand devine ferm si nu mai este cald) – in mod normal se tine la frigider, dar daca te grabesti poti opta pentru congelator.

Dupa ce s-a legat, se scoate din forma si se pune pe farfurie. Pentru bezea se bat tare albusurile cu zaharul si amestecul se pune apoi peste tarta. Pentru aspect am facut niste “onduleuri” pe suprafata tartei cu spatele lingurii si am rumenit toata suprafata cu o torta de bucatarie (daca nu aveti, se poate da la cuptor pe modulul grill, la temperatura mare, cateva minute).

Tarta cu lamaie si bezea e un desert foarte racoros si fin si in plus, se poate face rapid.

Savurare placuta!