Ingrediente:
Aluat:
250 grame faina
100 grame zahar alb (sau 150 grame zahar brun)
1 praf de sare
170 grame unt rece
2 galbenusuri
3 linguri apa rece
Umplutura:
7-8 mere medii
100 grame zahar(sau 150 grame zahar brun)
Stafide
150 ml apa
1 lingura amidon
1 lingura scortisoara
1 ou
Mod de preparare:
Tarta cu mere este unul dintre cele mai populare deserturi. Reteta propusa de noi este una delicioasa si usor de preparat.
Blatul:
Se ameseta faina cu untul taiat cuburi si cu galbenusurile. Se adauga sarea, zaharul si apa.
Framantati un aluat omogen pe care il lasati la rece 30 minute.
Umplutura:
Merele se taie fasii nu foarte subtiri si se pun intr-o oala la foc mic impreuna cu apa si zaharul pana se inmoaie putin. Adaugati scortisoara, stafidele si amidonul si amestecati-le usor. Mai lasati pe foc 3-5 minute apoi lasati sa se racoreasca.
Aluatul se intinde intr-o foaie de aproximativ 1 centimetru. Intr-o forma de tarta tapetata cu hartie de copt se pune foaia de aluat. Peste se adauga merele.
Din coca ramasa se taie cateva fasii de 2-3 centimetri care se pun peste mere in forma de gratar. Se ung cu oul batut cu 1 lingura apa.
Se baga la cuptorul incalzit la 180 de grade timp de 50-60 minute.