Tartele sarate umplute cu legume sunt o gustare completa si complexa care iti raspund la multe intrebari: ce aperitiv sa pun la petrecerea mea, ce sa iau atunci cand merg la un picnic, ce as putea manca duminica dimineata ca sa para mai festiv?
Ingrediente pentru tarta cu praz
1 aluat din comert pentru foetaj,
30 g cascaval,
700 g praz,
30 g unt,
2 oua,
150 ml smantana,
1/2 lingurita de chimen,
sare, piper,
Cum se face tarta cu praz
Untul se pune la incalzit intr-o tigaie, se adauga prazul taiat rondele(numai partea alba), se lasa la calit 10 minute, la foc mic.
Ouale se bat ca la omleta cu smantana, se adauga chimenul, sare si piper.
Se varsa peste praz se amesteca cateva secunde.
Aluatul se intinde intr-o tava rotunda pentru tarte, se varsa compozitia de mai sus, se rade cascavalul.
Tava se da la cuptor pentru 25 minute, la 180 grade.
Trucuri si idei
Denumita si quiche, aceasta tarta este specifica bucatariei franceze si se poate intalni la aproape toate braseriile frantuzesti
Dupa ce inveti sa faci aceasta tarta cu praz poti incepe sa te joci cu ingredientele si sa pui ce iti surade mai tare: spanac, dovlecel, sunca, bacon etc
Video
Aceasta tarta are sanse sa fie divina daca nu iei un aluat din comert. Aluatul trebuie sa fie tare si sfarmicios. Iar video de mai jos va arata cum se face. Poate ca nu reusim in 5 minute, ci in 15, dar asta tot ne da speranta.