Tarta cu rosii si masline

Tarta cu rosii, masline, sunca

Pentru ca se apropie minivacanta de 1 Mai si poate doriti sa faceti o drumetie cu familia sau cu un grup de prieteni  si va  ganditi ce mancaruri  puteti sa preparati pentru a putea sa fie servite direct, fara tacamuri sau farfurii sau va ganditi pur si simplu ce pachet sa mai faceti sotului sau copiilor, ne-am gandit sa va spunem reteta tartei cu rosii si masline.

Vom face o tarta umpluta cu ingrediente la indemana si cu fantezia noastra, pe langa multe alte preparate planificate pentru iarba verde.

Ingrediente tarta cu rosii si masline

Ingrediente umplutura tarta

1 kg rosii coapte

250 g sunca presata( sau resturi de pui la gratar, cuptor, fiert )

2 oua

100 g masline negre fara samburi

2 catei usturoi

1 ceapa

2-3 linguri de ulei masline

sare, piper si alte arome la alegere

Pentru aluat tarta (se va pregati cu 60 minute inainte)

300 g faina alba

1 pahar ulei

1 pahar apa calduta

1 lingurita drojdie uscata

un praf de sare

Cum se face aluatul de tarta

Intr-un castron se va pune faina, apoi se face loc in mijlocul ei unde se va pune: sarea, drojdia dizolvata cu putina apa calduta, uleiul, apa calduta ( adaugata treptat ) framantandu-se cu mana cca 10 minute ( pentru a se incorpora bine ingredientele.

Aluatul se va aduna cocolos, apoi se va lasa la temperatura camerei sa se odihneasca, cca 30-35 minute.

Cum se face tarta cu rosii si masline

Dupa ce aluatul a  crescut in volum dupa timpul alocat, se va transfera pe un blat de lucru tapetat cu faina, intinzandu-se cu un sucitor o foaie de 1/2 cm grosime.

Intr-o forma de tarta cu diametrul de cca 30 cm, unsa cu unt sau ulei, se va pune foia de aluat, fasonand-o pe margini cu un cutit, devenind cat marimea formei de tarta, intepandu-se cu varful unei furculite din loc in loc.

Forma de tarta se  va da in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 20-25 minute.

Intre timp, se va pregati umplutura pentru tarta.

Intr-o tigaie de teflon cu uleiul incalzit, se va  pune la calit ceapa curatata si taiata marunt, usturoiul curatat si taiat feliute ( cca 2 minute, cat se vor inabusii ), urmand a se adauga rosiile tocate marunt ( dupa ce in prealabil au fost oparite si curatate de pielita), sare, piper, etc.., lasand sa fiarba totul descoperit la foc domol cca 20-25 minute.

Cand tarta va fi coapta, se va scoate din cuptor, peste care se va pune sunca preasata taiata in bucati potrivite, urmand a se  turna sosul de rosii obtinut si ouale batute ca la omleta.

Maslinele negre rondele, vor decora suprafata tartei, apoi se va introduce din nou forma in cuptorul deja fierbinte, pentru inca 10-15 minute (cat se va intari umplutura).

Tarta cu rosii si masline, se va servi rece, taiata sub forma de triunghiuri (in functie de cate persoane vor fi la masa).

POFTA BUNA !!