Tarta cu ton si praz

Spre sfarsitul toamnei si iarna, cand nu mai avem atat de multe legume inca mai avem prazul aromat. Si el este un ingredient perfect pentru o tarta calda. Acum, si alaturi de ton la conserva.

Ingrediente pentru tarta cu ton si praz

Pentru blat:
300 g faina,
100 g unt sau margarina,
1 pahar apa,
Pentru umplutura:
2 linguri mustar,
2 cutii ton (130 g fiecare),
4 bucati praz(numai partea alba),
150 g branza rasa sau cascaval,
1 ou,
200 g smantana foarte groasa,
sare, piper,

Cum se face tarta cu ton si praz

Se prepara blatul:

Untul se lasa la topit la temperatura camerei, se amesteca cu faina, apa si sare. Se framanata bine pana se formeaza un aluat consistent. Se da la rece pentru 2 ore.

Intre timp se pregateste umplutura:

Prazul se taie rondele si se pune la fiert in apa cu sare, pentru 10 minute. Se scoate si se scurge.

Asamblarea:

Aluatul se scoate si se intinde pe o plansa, cu o grosime de 4-5 mm. Se aseaza intr-o forma rotunda unsa cu unt sau cu hartie de copt.

Aluatul se unge cu mustarul, se adauga tonul scurs, putina sare si piper, apoi se adauga prazul scurs bine, iar sare si piper, se adauga apoi branza rasa.

Oul se amesteca bine cu smantana si se toarna peste branza rasa.

Vasul se da la cuptor, pentru 40 minut, la 200°C.

Sursa foto