Mod de preparare tarta rapida cu gem de caise
Vom faramita biscuitii, punandu-i intr-o punga si trecand peste ea cu facaletul sau pur si simplu, punandu-i in vasul de la blender.
Vom amesteca apoi biscuitii cu untul si ii vom pune intr-o tigaie amestecand continuu pana cand untul se va incorpora si vom avea un “aluat umed”. Pentru cei care doresc un aluat mai dulce, pot adauga optional 3 lingurite de zahar pudra.
Vom lua o forma rotunda, pe care o ungem cu unt si vom pune biscuitii pisati in tava. Vom lua o lingurita si vom nivela “blatul” in tava. Il bagam apoi la rece.
Punem gelatina la inmuiat in lapte (3-4 linguri de lapte).Punem apoi pe foc, cat sa se topeasca gelatina, avand grija sa nu dea in clocot. Dam ce s-a topit o luam dupa foc si o lasam sa se raceasca, cat sa ajunga la temperatura camerei.
Scoatem frisca de la rece si incepem sa o mixam, pana devine spuma. Luam gelatina si o turnam incet in frisca, pana o incorporam. Adaugam si zaharul vanilat, in spuma de frisca si amestecam.
Luam forma de tarta, in care este blatul de biscuiti si punem frisca, apoi nivelam. Deasupra punem gemul de caise si bagam la rece.
Cand servim, ornam tarta cu zmeura/migdale sau cu frisca, dupa cum dorim fiecare.
Savurati aceasta tarta delicioasa!