Tartinele sunt gustari facute ” la minut”, perfecte pentru un mic dejun sau un pachetel la serviciu pentru o gustare” fugara”.
Se fac foarte repede, din ingrediente ramase ( piept de pui la gratar, fiert sau cuptor ), sunca presata de pui, legume existente in cutia de la frigider, cu branza de orice fel ( dar de consistenta tare .. cascaval, Feta, telemea oi ).
Igrediente tartine a la grec cu pui si legume
cateva felii de paine ( toast, taraneasca, cu seminte etc.. )
piept de pui ( ramas de la un gratar, fiert sau cuptor )
branza de consistenta tare ( Feta, cascaval, telemea oi etc…)
1 salata verde
2-3 rosii coapte
1 ceapa rosie potrivita
2 catei usturoi ( ptr aroma )
1/2 avocado ( optional )
1 ardei gras rosu
cateva masline fara samburi
1 lamaie ( zeama )
3-4 linguri ulei masline
sare, piper
Cum se fac tartine a la grec cu pui si legume
Intr-un bol vom face o marinada din: ceapa curatata si taiata rondele, zeama de lamaie, ulei de masline, ardeiul gras taiat fasii mai mari, sare, piper. In ea vom adauga pieptul de pui taiat bucati, fasii (dupa imaginatie), si-l vom lasa cca 30 minute la marinat pentru a-si lua din arome.
Rosiile coapte, le oparim pentru 30 secunde, pentru a le indeparta cu usurinta pielita, apoi sunt taiate cubulete si puse la calit impreuna cu sucul lasat, usturoiul taiat feliute ( pentru aroma, apoi indepartat sau lasat in sos ), intr-o tigaie de teflon cu 1 lingura de ulei de masline.
Dupa ce sosul se va lega putin, vom inchide focul si va fi folosit la momentul potrivit.
Painea se va praji intr-un prajitor de paine ( sau lasata ca atare ), la momentul servirii.
Pe fiecare felie de paine, se va pune 1 lingura din sosul de rosii, 1-2 frunze de salata verde, piept de pui, ceapa, ardei, bucati de avocado, branza , masline ( ordinea ingredientelor este dupa imaginatia noastra ), apoi este pusa alta felie de paine deasupra si le presm ( pentru a se putea consuma usor, muscand din feliile de paine ).
POFTA BUNA !!
Cât de mult îți place?
0 People au dat o notă
Rating mediu
(0 / 5)