Terina de legume

Este o reteta usoara, cu ingrediente simple, slab calorica, perfecta pentru o dieta si hranitoare in acelasi timp, determinandu-i pe copiii nostri sa accepte mai multe legume pe farfurie.

Fiind atat de colorata, terina de legume poate fi perfecta pentru un aperitiv inveselind orice masa.

Ingrediente terina cu legume

2 cepe mari

2 ardei rosii ( 1 ardei kapia, 1 ardei gras rosu )

1 dovlecel

1 vanata

4 rosii coapte

2 catei de usturoi ( ptr aroma si gust )

4 oua

100 g parmezan

3 linguri ulei vegetal ( ptr sotat legume )

50 g unt ( pentru tapetat forma )

1/2 lingurita oregano uscat

1/2 lingurita boia dulce

cateva fire de busuioc proaspat

sare, piper

Cum se face terina de legume

Intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti vom pune uleiul la incalzit pentru a sota legumele.

Ceapa curatata, spalata si taiata pestisori, o vom adauga in tigaie, amestecand continuu ( pentru a nu se praji, ci atat cat sa devina translucida ), apoi rosiile curatate de pielita si taiate in sferturi.

Dupa cca 10 minute, adaugam restul de legume : vanata, dovlecelul curatate si taiate cuburi, apoi ardeii curatati de seminte si taiati fasii de 1 cm.

Legumele se vor lasa pe foc domol, pentru a scadea din lichid si sa devina moi ( nu prea mult, ci al-dente ), apoi se va da tigaia de pe foc.

In timp ce legumele se vor  raci putin, vom bate ouale cu un tel, adaugand si parmezanul, urmand a  fi amestecate usor cu legumele.

Vom pregati un vas termorezistent rotund sau dreptunghiular de dimensiuni mici ( se va tine cont de cantitate ), tapetat bine cu unt.

Transferam compozitia de legume si ou in vas, apoi il dam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 minute ( atat cat sa faca  o crusta frumoasa de copt ).

Tarina de legume se va servi calda, rece, cu paine prajita, pe farfurii intinse si decorata cu cate 1 lingura de smantana sau iaurt.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto