Ingrediente:
Pentru 6 persoane
250 grame zmeura
20 piscoturi
250 grame crema Mascarpone
250 grame de frisca deja preparata
60 grame de zahar
3 lingurite Crema de Cassis de cafea sau alt lichior de cafea
1 pliculet de zahar vanilat
100 ml de sirop de zmeura
Un pic de cacao pentru ornare
Mod de preparare:
Bogata in fibre si mangan, zmeura ajuta la stimularea metabolismului si la arderea grasimilor. Flavonoidele si fitochimicalele din acest fruct ne protejeaza impotriva bolilor si cresc rezistenta sistemului imunitar. In plus, luteina prezenta in zmeura ne asigura o vedere sanatoasa.
Asadar, rasfata-te cu un desert delicios, Tiramisu cu zmeura, un dulce potrivit si pentru ocaziile speciale.
Pasul 1 : Lasa piscoturile sa se inmoaie in siropul de zmeura, timp de cateva minute.
Pasul 2 : Odata ce s-au inmuiat, aranjeaza un strat in tava de copt.
Pasul 3 : Incorporeaza crema de mascarpone cu frisca, zaharul si cele 3 lingurite de lichior de cafea.
Pasul 4 : Intr-un castron, pune zmeura (pastreaza cateva fructe si pentru ornat) si zaharul vanilat si amesteca usor.
Pasul 5 : Peste piscoturile din tava pune un strat de zmeura, apoi adauga jumatatea din compozitia de Mascarpone si frisca.
Pasul 6 : Adauga un al doilea strat de piscoturi, un strat de zmeura si crema ramasa.
Lasa la frigider cateva ore bune. Decoreaza cu zmeura si un pic de cacao.
