Ingrediente:
1 kg carne de vita,
4 cepe,
3 morcovi,
1 tulpina de telina,
1 cutie rosii decojite,
3 catei usturoi,
3 ardei verzi,
1 lingura faina,
1 pahar vin rosu,
1 frunza de dafin,
sare, piper, ulei,
Mod de preparare:
Carnea se portioneaza in bucatele. Intr-o cratita cu ulei se adauga ceapa taiata marunt, se lasa la calit. Cand devine translucida se adauga bucatelele de vita, se lasa la prajit 5 minute, amestecand cu lingura de lemn, pana ce carnea se patrunde usor pe toate partile. Se adauga rondele de morcovi si telina taiata bucati. Se amesteca 1 minut si se adauga faina, se amesteca bine. Se adauga vinul si 1/4 l apa. Se adauga apoi rosiile maruntite, usturoiul maruntit, foaia de dafin, sare, piper. Vasul se acopera si se lasa la foc domol, pentru 1 ora. Dupa acest timp se adauga ardeiul taiat bucatele, se mai lasa o jumatate de ora.