Tocanita cu ciuperci

Tocanita, adica o mancare cu sos care contine si ceapa, este una dintre cele mai indragite mancaruri ale romanilor. Daca esti un bucatar incepator vei iubi aceasta reteta foarte simpla de tocanita de ciuperci.

Iti recomandam sa o mananci cu o mamaliga calda si o ceapa verde. Dar merge bine si langa un orez sau peste paste fierte.

Ingrediente pentru tocanita de ciuperci

1 kg ciuperci,
2 cepe,
1 lingurita faina (optional),
1 legatura de patrunjel,
ulei, sare, piper,

Cum se face tocanita de ciuperci

Ciupercile taiate se fierb si se lasa sa se scurga.

Ceapa se caleste in ulei, se pune faina si cind se ingalbeneste se stinge cu o ceasca de apa in care au fiert ciupercile, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.

Se pun ciupercile si se lasa sa scada bine, la foc mic.

Se sareaza, se pipereaza si cind este gata se presara patrunjelul.

Se poate prepara si fara faina, aceasta fiind varianta pe care o prefera lumea in ultima vreme.

Sursa foto