Tocanitele calde de legume sunt tocmai bune pentru a te incalzi si hrani bine in sezonul rece. Mai jos aveti o reteta de tocanita de conopida cu rosii si cartofi, perfecta pentru masa de pranz sau cina. Mai ales daca sunteti intr-o perioada in care tineti post.
Ingrediente pentru tocanita de conopida
1 conopida potrivita,
2-3 ardei grasi,
2 cepe,
3-4 rosii,
1-2 cartofi,
1 legatura de patrunjel,
sare, ulei,
Cum se face tocanita de conopida
Conopida se desface buchetele, ardeii se taie feliute subtiri, rosiile rondele, ceapa, fideluta, cartofii, cubulete.
Intr-o cratita se calesc ceapa si ardeii, 2-3 minute, cu ulei si putina apa.
Se adauga cartofii si se mai lasa 1 minut, amestecandu-se, apoi se pun si buchetelele de conopida si rosiile.
Se toarna apa cat sa acopere legumele cu cca 3-4 cm. Se lasa sa fiarba la foc mic, 25 minute.
La sfarsit se pune sarea si patrunjelul tocat marunt.
Video
Sa spunem ca preferati sa mancati paste in loc de cartofi. Se poate face si in acest fel. De fapt este o reteta traditionala italiana si mai jos vedeti cum se pregateste.