Daca iti place zacusca atunci vei adora tocanita de vinete. Gustul este asemanator, dar este o mancare proaspata, calda si bucatelele de legume se simt mult mai bine
Ingrediente pentru tocanita de vinete
2 vinete mijlocii,
3 cepe,
2 morcovi,
5 catei de usturoi,
3 rosii,
3 ardei,
2 linguri de ulei,
1 legatura verdeata,
sare, piper,
Cum se face tocanita de vinete
Vinetele se curata de coaja si se taie bucati mici.
Acestea se vor introduce 5 minute in apa clocotita, dupa care se scurg si storc bine.
Ceapa se taie fideluta, ardeii felii subtiri, rosiile si morcovii rondele, cateii de usturoi se maruntesc.
Intr-o cratita se pun la calit in ulei ceapa, ardeiul si usturoiul, iar dupa 3 minute se adauga vinetele si rosiile.
Se lasa sa se inabuse 2-3 minute amestecandu-se. Se toarna apoi peste legume, apa clocotita cat sa le acopere. Atentie! nu se foloseste apa in care au fost tinute vinetele.
Se lasa la foc mic 15 minute, la sfarsit se aduga sarea, piperul si patrunjelul tocat marunt.
Trucuri si idei
Se poate manca cu mamaliga calda, dar poate sa fie intinsa si pe paine.
Puteti adauga ardei copti in loc de ardei cruzi.