Tocanita de vita cu sos de ceapa

Tocanita de vita se poate face in multe feluri. La noi in tara se intalneste mai ales cu sos de tomate si ardei. Insa vreau sa va propun altceva, o tocanita facuta mai degraba in stil italian, cu ceapa si vin.

Ingrediente pentru tocanita de vita cu sos de ceapa

500 g carne de vita (de preferinta antricot),
1 kg ceapa,
100 ml vin rosu,
1 legatura patrunjel,
1-2 foaie dafin,
50 g faina,
sare, piper, ulei,

Cum se face tocanita de vita cu sos de ceapa

Carnea se taie bucatele, ceapa se taie solzi si se pun intr-o cratita cu un pic de ulei.

Se adauga putina apa, sare, piper, foaia de dafin.

Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.

Cand carnea si ceapa s-au inmuiat se adauga faina desfacuta cu putina apa rece, vinul.

Se lasa acoperit amestecand din cand in cand. Se lasa pana se inmoaie bine carnea.

La sfarsit se adauga patrunjel tocat fin.

Video

Mai jos veti vedea ca si daca vreti o friptura delicioasa de vita tot acesti pasi este bine sa ii urmariti. Acest video este in italiana, dar sunt sigura ca va veti descurca sa il urmariti. Ar fi pacat, fiind o mancare italiana sa invatam sa o facem de la altcineva. Si, in plus, wow, ce mustata are Chef Rubio 🙂

Sursa foto