Desi timpul pentru tochitura de porc a trecut,… dar, inevitabil o intalnim in restaurantele frecventate atunci cand ne facem vacantele la munte, in special in Moldova , acolo unde se mananca foarte bine, iar mancarurile sunt gustoase.
Tochitura de porc se face de multe ori in combinatie cu maruntaie de porc ( ficat, rinichi, inima ), dar acum vom face o tochitura numai din carne de porc cu putini carnaciori afumati pentru a-i da carnii o savoare si un gust mai placut.
Este o reteta usor de facut, fara mare “bataie de cap”, scutind de multe ori efortul de a gati ceva complicat mai ales cand avem musafirii pe neasteptate, iar aceasta carne sigur o avem prin congelator.
Ingrediente tochitura de porc
1 kg carne porc ( muschi porc, pulpa, coaste )
200 g carnati afumati
5-6 linguri ulei vegetal
2 catei usturoi
200 ml vin alb sec
condimente naturale ( sare, piper, boia ardei dulce, oregano uscat, chimion etc….dupa gust si preferinta )
200 g branza cas de oi ( merge foarte bine alaturi de tochitura )
1/2 legatura de patrunjel ( pentru decor )
Cum se face tochitura de porc
Cea mai buna tochitura de porc , este cea facuta la ceaun, dar in lipsa se poate folosi si o cratita cu fundul dublu.
Pregatim carnea de porc pe care o spalam si taia bucatele suficient de mari ( exact cat se poate consuma odata ), apoi o punem in cratita in care s-a incins uleiul.
Amestecam continuu ( pana isi va schimba carnea culoare .. adica va deveni mai albicioasa ), dupa care o condimentam dupa gust si preferinta.
Pentru a evita o prajeala intensa, adaugam din cand in cand putina apa cu vin alb demisec, acoperind cratita cu un capac, pentru a fierbe carnea inabusit, pana va disparea lichidul.
Spre final adaugam carnatii afumati, amestecand cca 5 minute, apoi punem usturoiul taiat feliute, pentru a-si intensifica aroma in tochitura.
Tochitura de porc se va consuma fierbinte, neaparat langa mamaliguta si branza de oi, decorata cu patrunjel verde tocat fin.
POFTA BUNA !!
Cât de mult îți place?
2 People au dat o notă
Rating mediu
(4.5 / 5)