Tofu in saramura e perfect pentru a inlocui cascavalul pane pentru ca este un tofu foarte ferm, nu se imprastie. La fel ca si la cascavalul pane sa il dati de 2 ori prin ou si pesmet, ca sa faca o crusta frumoasa. Ce imi place mie spre deosebire de cascavalul pane e ca tofu il gasim in mai multe formule: simplu, cu ardei, cu chimen, afumat sau cu marar si asta inseamna ca avem de unde alege in ceea ce priveste gustul si nu mai e nevoie de niciun condiment.
Ingrediente tofu pane
200 -300g tofu
2 oua
pesmet
2 linguri faina
ulei vegetal
Cum se face tofu pane
Branza Tofu se va taia cu grija cu un cutit bine ascutit (pentru a nu se sfarama) in bastonase de 2 cm.
Intr-un bol larg la gura punem pesmetul, amestecandu-se cu o spatula pana se vor incorpora bine ingredientele.
Separat, intr-un bol se vor bate ouale bine cu un tel, apoi se vor adauga 2 linguri de faina ( sa rezulte un amestec asemanator cu un aluat de clatite ), amestecandu-se in continuare, pana se vor dizolva bine cocoloasele de faina.
Intr-o tigaie de teflon cu ulei suficient si bine incins ( trebuie uleiul sa fie incins bine, deoarece branza tofu nu necesita prajire prea mare ) se vor pune bastonasele de branza Tofu, date bine prin amestecul de pesmet, ouale batute, apoi puse la prajit, cca 1 minut pe fiecare parte.
Tofu pane, se va scoate pe servevetel absorbant de bucatarie ( pentru a se elimina din surplusul de ulei ), apoi servit pe un platou decorat pentru aspect apetisant cu salata verde.
Tofu pane se va servi cald, dar si rece cu diferite sosuri.
POFTA BUNA !!