Tort cu crema de cacao si gem de caise

Ingrediente:
Pentru blat:
2 oua,
125 g zahar,
1 pachet praf de copt,
100 g unt,
20 nuci maruntite,
3 linguri dulceata de visine,
100 g faina,
Pentru crema:
1 borcan gem caise,
125 g zahar,
2 lingurite rom,
150 g unt,
25 g cacao,
Pentru insiropat blatul:
300 g zahar,
2 lingurite rom,
200 ml apa,

Mod de preparare:
Albusul se bate spuma cu zaharul. galbenusul se freaca spuma cu untul. Se amesteca cu albusurile, se adauga faina in ploaie. Se adauga praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie, se adauga nuca macinata, dulceata de visine. Compozitia rezultata se pune intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina, se da la cuptor, la foc potrivit. In acest timp se prepara crema. Untul se freaca spuma cu cacao si romul. Se prepara si siropul: zaharul si apa se pun a fiert, la foc domol, pana se dizolva zaharul, se lasa sa fiarba pana se lega usor ca la dulceata. Se lasa sa se raceasca si se adauga romul. Blatul se taie apoi in trei straturi, se insiropeaza fiecare bucata. Primul start se unge cu o parte din crema de cacao, al doilea se unge cu gem iar deasupra se unge cu crema de cacao.