Tort cu mere, fara coacere

Ati mancat vreodata mere cu biscuiti? Dar mere cu alune sau nuci? Sunt delicioase. Gusturile acestea se completeaza atat de bine incat trebuie neaparat sa le dam o forma mai speciala, construin un desert din ele. Si nici nu le coacem, nu avem niciun motiv, sunt perfecte chiar asa cum sunt.
Ceea ce inseamna ca putem face acest tort impreuna cu copiii.

Ingrediente pentru tort de mere fara coacere

1/2 kg biscuiti simpli,
8 mere,
3 linguri miere,
100 g nuca tocata marunt,
1 lingura coaja rasa de lamaie, pentru gust si vitamine,
1 lingura coaja raza de portocala, pentru gust si vitamine,
50g de stafide (optional),
100-150g frisca vegetala (optional),

Cum se face tortul de mere fara coacere

Biscuitii se rup in bucatele mici.

Merele se rad pe razatoarea mica. Lasati coaja, are minerale si vitamine si nici nu este nevoie de o compozitie fina, ca de bebelus. Daca folositi o razatoare de sticla este mai bine, ca sa nu se inegreasca imediat.

Nuca se poate praji un pic inainte, ca sa aiba un gust mai intens. Daca nu, se foloseste un robot de bucatarie, ca sa se toace mai rapid.

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele, mai putin frisca.

Compozitia obtinuta se aseaza pe un platou rotund si se da forma de tort. Se pune frisca pe deasupra. Sau se poate presara tot nuca tocata. Dar la fel de bine merge si o cupa de inghetata de vanilie.

Sursa foto