Nici nu va puteti inchipui cat de delicios poate fi acest tort cu morcovi.
Este foarte apreciat de prieteni, fiind considerat o prajitura usoara cu ingrediente sanatoase.
Se poat servi la un mic dejun alaturi de o ceasca de cafea, ceai sau lapte.
Ingrediente tort cu morcovi
Pentru blat
6 oua
300-350 g faina alba
250 g zahar tos
100 ml lapte batut
12 linguri ulei vegetal de floarea soarelui
400 g morcov ras ( pe razatoarea mica )
100 g nuca prajita ( taiata marunt )
1 praf de copt
1/2 bicarbonat de sodiu alimentar
1 lingura scortisoara
un praf de sare
Pentru crema
500 g crema mascarpone ( 2 cutii a 250g fiecare )
300 g frisca lichida
150 g zahar pudra
3 plicuri zahar vanilat
1 lamaie mica ( pentru zeama si coaja )
50 g nuca prajita macinata ( pentru decor )
Cum vom face blat tort cu morcovi
Ouale intregi le vom pune intr-un bol impreuna cu zaharul tos, mixandu-le cu ajutorul unui mixer manual pana obtinem o compozitie spumoasa si cu un volum crescut ( iar zaharul sa fie bine topit ).
Adaugam apoi laptele batut, uleiul mixand pana la incorporare totala.
Morcovul ras si stors intre maini, il punem in compozitie amestecand cu o spatula de jos in sus.
Apoi adaugam nuca si scortisoara.
Faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cu sare, o punem putin cate putin cu o lingura in compozitia lichida, amestecand la fel cu spatula de jos in sus pana obtinem un aluat omogen.
Intr-o tava rotunda de tort detasabila (26 cm) si tapetata cu hartie de copt turnam aluatul.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 minute.
Vom face testul cu scobitoarea ( daca nu va iesi uscata, atunci mai lasam aluatul inca 10-15 minute ).
Cum vom face crema pentru tort cu morcovi
Separat in boluri vom pune atat frisca lichida cat si crema de branza pentru a le pregati.
Frisca lichida o mixam pana se va intari impreuna cu zaharul vanilat.
Crema mascarpone impreuna cu zaharul pudra va fi mixata pana va deveni o pasta mai fina.
Transferam frisca peste crema mascarpone, zeama de lamaie si coaja, amestecand cu o spatula pentru a se combina aromele.
Introducem bolul cu crema in frigider pentru 15 minute.
Asamblare tort cu morcovi
Blatul de tort racit il vom imparti in 3 parti egale.
Punem prima partea de jos a blatului pe un platou deja pregatit, ungem uniform cu crema ( un strat nu prea gros-cam 6 linguri de crema ).
Asezam a doua parte de blat si la fel vom pune crema, urmand si ultima parte de blat ramasa.
Cu restul de crema imbracam toata suprafata tortului, ornand pentru aspect cu nuca prajita si macinata.
Dam tortul cu morcovi la frigider pentru a se raci crema si a se intari.
Se poate servi musafirilor sau membrilor familiei in farfuriute de tort portionat dupa cum dorim.
POFTA BUNA !!!