Este un tort pe baza de pandispan pufos, la fel ca mult cunoscutul tort de mere. Reteta este foarte simpla, insa savuroasa datorita fructelor caramelizate.
Ingrediente pentru tort cu ananas
200 g faina,
100 g zahar,
100 g unt,
4 oua,
1 pliculet praf de copt,
1/2 cutie compot ananas, rondele
Cum se face tortul cu ananas
Intr-un vas rotund se face pe foc un caramel: se adauga 5 linguri zahar, se lasa sa se topeasaca. Cand incepe sa se ingalbeneasca se toarna in vasul in care vom face tortul. Se adauga rondelele de ananas.
Separat, ouale se bat bine, se adauga zaharul, treptat. Se adauga apoi faina in ploaie, untul topit la bain-marie sau la microunde si praful de copt.
Aluatul se varsa peste rondele caramelizate.
Vasul se da la cuptor, la 190°C, pentru 30 minute. Se lasa 2 minute sa se raceasca si se scoate pe un platou. Se poate orna cu frisca.
Video
Daca faceti asta pentru prima oara este posibil sa nu aveti curaj sa va apucati desi este una dintre cele mai usoare prajituri. Asa ca va pun acest video ajutator. Este in limba franceza, limba perfecta atunci cand vrei sa faci prajituri.