Ingrediente:
150 g nuci macinate,
100 g stafide,
100 g nuci bucatele,
150 g smochine taiate,
200 g rahat,
250 g biscuiti,
100 g ciocolata amaruie,
1 cana zahar,
100 g cacao,
3 oua,
1 cana lapte,
1-2 esenta de rom,
300 g frisca,
Mod de preparare:
Stafidele se lasa 30 minute, la inmuiat, in apa calduta si rom. Zaharul se amesteca cu ouale, cacaua si laptele si se pun la fiert, la foc domol, intr-o oala adanca. Cand amestecul a devenit omogen se adauga untul, amestecand continuu pana se topeste. Se adauga apoi smochinele maruntite, rahatul taiat bucatele, stafidele scurse bine, nuca macinata si cea bucatele, amestecand continuu. Se adauga apoi biscuitii maruntiti in bucatele, se amesteca bine si se ia vasul de pe foc. Se adauga apoi ciocolata maruntita. Amestecul se varsa apoi intr-o tava adanca sau o forma rotunda de tort. Se da la rece pentru 1-2 ore. Se scoate apoi pe un platou si se acopera cu frisca, se orneaza cu rahat, smochine.