Ingrediente:
500 grame biscuiti
400 grame unt
750 grame visine din compot
500 grame branza de vaci
500 grame mascarpone
150 grame zahar
2-3 lingurite scortisoara macinata
500 ml frisca lichida
50 grame fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Mascarpone, o brânză italiană făcută din smântână, este ingredientul principal pentru Tiramisu.Insa, pentru un gust delicios si racoritor poate sta la baza si altor deserturi.
Pentru orice ocazie festiva sau pur si simplu pentru zilele in care vrei sa te rasfeti, pe tine sau pe sau pe cei dragi, prepara un delicios tort de mascarpone si visine!
Biscuitii se faramiteaza (ii pui intr-o punga de plastic si treci cu facaletul peste ei) si peste ei se toarna untul topit. Amestecul se freaca cu mixerul pana devine o pasta omogena.
Torni pasta intr-o forma inalta, tapetata cu hartie de copt. Presezi blatul pentru a se fixa cat mai bine de baza vasului.
Visinele se scurg bine.
Mascarponele se mixeaza bine cu branza de vaci, zaharul si scortisoara.
Frisca lichida se bate spuma si se incorporeaza in compozitia de branza.
Amesteci un borcan de visine cu 1/3 din crema si pui acest amestec peste blat.
Apoi, torni restul de crema simpla.
Restul visinelor intregi le pui deasupra tortului.
Trebuie sa stea 5 ore la frigider inainte de a fi consumat.
!Tips:decoreaza tortul cu fulgi de ciocolata sau frunze de menta sau ce doresti.