Ingrediente:
1 cutie de frisca(Hulala)la 1 kg,
1 cana de zahar,
3 oua,
1 cana de lapte,
3 zahar vanilat,
1 esenta de rom,
3 plicuri gelatina dr.Oetker,
1 pachet piscoturi sau doua pachete de biscuiti “petit beure”
fructe(eu prefer struguri ca sunt
mai racoritori)
Mod de preparare:
Pentru inceput pregatim frisca, scoatem semintele din boabele de struguri(daca avem alte fructe le feliem sau dupa preferinta le taiem cubulete. Pregatim putin sirop din apa zahar si putina esenta de rom pt. a inmuia piscoturile sau biscuitii, sau daca nu, putem tapeta vasul cu rondele de fructe(ananas, portocale, etc.)
Intr-un vas mai mare(7-8 litri sa putem amesteca compozitia)punem cele trei oua, zaharul si le amestecam bine cu telul sa se incorporeze albusul foarte bine, dupa aceea adaugam laptele, punem vasul la foc potrivit si amestecam continuu pana se duce spuma nu mai mult pt. ca se branzeste compozitia, mare atentie!dam vasul putin de la foc, punem gelatina intr-o ceasca de cafea turnam apa rece peste ea treptat o incorporam pur si simplu si amestecam putin pana se umfla gelatina dupa aceea o turnam in vasul cu compozitia si o mai lasam la foc mic 2 minute,atentie!nu mai mult.
In aceste doua minute amestecati continuu si insistati pe fundul vasului ca gelatina se depune. Dupa doua minute luati vasul de pe foc il puneti in chiuveta cu apa rece, daca va grabiti lasati apa sa curga si amestecati pana se raceste, dupa aceea incorporati 600 de grame de frisca(aproximativ)cel mai sigur cu mana de jos in sus(aromele se pun cand batem frisca).
Se tapeteaza un vas dreptunghiular sau rotund cu piscoturi(biscuiti sau rondele de fructe), se toarna un strat de compozitie se aseaza fructe, samd. Ultimul strat sa fie din compozitie peste care se aseaza piscoturi etc. Se baga la frigider pana se intareste compozitia(daca este o compozitie reusita il tineti la frig maxim 40 minute daca nu cateva ore oricum nu va speriati ca gelatina il intareste fara probleme. Cind este gata, puneti vasul in putina apa calda sa se dezlipeasca de pe pereti, il rasturnati pe platou si il ornati cu frisca si boabe de struguri sau cu ce fructe doriti, daca tapetati vasul cu rondele de portocale nu il mai ornati pentru ca arata super(puteti pune in compozitie si stafide alte fructe confiate parerea mea este sa nu le amestecati este mult mai bun cu un singur sortiment, incercati-l ca e foarte foarte bun si foarte usor si repede de preparat, este un tort festiv nemaipomenit.
Cât de mult îți place?
0 People au dat o notă
Rating mediu
(0 / 5)