Tort pentru copilul tău în numai 15 minute

În fiecare an copiii mei îmi comanda tort de ziua lor şi de fiecare dată îl lasă în farfurie. Mare lucru dacă măcar îl gustă.

Până acum am apelat la torturi de la cofetărie, cu gândul că glazurile lor colorate ar fi importante. Însă anul acesta am de gând să îl fac în casă, din ingrediente cât mai simple. Astfel, dacă ei nu îl mănâncă îl voi mânca eu 🙂

Este un tort extrem de simplu de făcut, cu cremă de brânză şi toping de fructe. Nu are ouă şi nu trebuie băgat la cuptor. Însă se pregăteşte în avans, cam cu o zi. La servire, trebuie să fie foarte rece, altfel se revarsa în farfurie.

Ingrediente pentru tort copii

Pentru blat
Biscuiţi graham – 2 pachete
Zahăr brun – 2 linguri
Unt nesărat, topit – 6 linguri

Pentru umplutură
500 gr crema de brânză la temperatura camerei
30 ml lapte condensat îndulcit
2 linguri zeamă de lămâie
Vanilie

Pentru ornat
Fructe
Ciocolata rasa

Cum faci tort în 15 minute

Pentru blat introduci în mixer biscuiţii împreună cu zahărul. Cam după 10 pulsari adaugi şi cele 6 linguri de unt şi mai învârti un pic. Aluatul va fi granulat şi umed.

Aceasta umplutură se pune în tava de tort (îţi este foarte utilă o formă de tort cu pereţi detaşabili) astfel încât să acopere fundul şi laturile, cât vrei să fie tortul de înalt. Se poate folosi un pahar pentru a nivela bine.
Când este gata se pune la frigider. Urmează să ne ocupăm de umplutură.

Punem crema de brânză într-un bol şi folosim un mixer pentru a o bate. Când facem asta crema trebuie să fie la temperatura camerei, ca să capete consistent fină pe care ne-o dorim. Nu dăm mixerul tare, ci pe mediu. Când a devenit fină adăugăm laptele condensat, zeamă de lămâie şi vanilia. Amestecăm încă vreo 2 minute cu mixerul şi este gata.

Se pune crema peste blatul de biscuiţi şi se nivelează frumos. Se lasă peste noapte la frigider şi a doua zi urmează să fie acoperită în totalitate cu fructe de pădure. Peste care voi presăra puţină ciocolată neagră rasă.

Mai rămâne doar să mă gândesc dacă vreau să fac un tort mai mare sau vreau să fac multe torturi micuţe în tavă de brioşe.

Sursa foto