Trufe cu cacao

Pentru iubitorii de deserturi ciocolatoase, trufele cu cacao sunt perfecte.

Acestea sunt usor de facut, cu ingrediente la indemana, putin costisitoare, pofta fiind facuta mai mult “gratis”, decat sa cheltuim bani multi din bugetul familie la cofetarii.

Ingrediente trufe cacao

500 g pesmet alb ( sau piscoturi de sampanie date prin razatoarea fina)

200 g unt

250 g zahar tos

150 ml apa

3 linguri cacao

200 g nuca macinata fin

50 g nuca de cocos( ptr tavalit trufele )

50 g cacao ( ptr tavalit trufele )

1 lingura coaja rasa de portocale

1 esenta rom

2 plicuri zahar vanilat

visine proaspete ( sau visine din visinata )

Cum se fac trufe cu cacao

Daca folosim visine proaspete, vom scoate samburele cu un aparat special ( pentru a ramane visina intreaga ), apoi sunt puse la scurs intr-o strecuratoare cu 30 minute inainte de folosire.

Intr-un bol amestecam pesmetul cu nuca macinata, urmand intr-o craticioara sa punem la fiert la foc mic apa, zaharul si cacao.

Cu siropul obtinut, oparim pesmetul si nuca, dupa care adaugam untul la temperatura camerei taiat in bucati mici, coaja de portocala, esenta de rom si zaharul vanilat, amestecand cu o spatula pana se formeaza o compozitie omogena, iar ingredientele sunt amestecate bine.

Cu mana unsa cu ulei, luam compozitie cat o nuca, asezam in mijloc cate o visina ( fie proaspata sau din visinata) si formam bilute pe care le trecem prin nuca de cocos ( jumatate din compozitie) si cacao ( restul de compozitie).

Trufele obtinute se vor aseza pe un platou si date la rece in frigider, apoi servite dupa masa principala ca desert, sau la o reuniune ( masa festiva).

 

POFTA BUNA!!

Sursa foto