Trufe de ciocolata din biscuiti Oreo

Trufe de ciocolata din oreo

Cum se fac trufe din biscuiti Oreo

Biscuitii Oreo simpli ( fara umplutura ) se vor faramita cu mana  intr-un castron, apoi se va adauga crema de  branza untoasa si nuca macinata, amestecandu-se bine cu o spatula pana se va forma o compozitie omogena, buna de lucrat.

Din compozitia obtinuta se vor face bilute sferice de marimea unei mingi de tenis de masa, apoi puse la rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt care va fi  data la rece la frigider pentru cca 10 minute.

Intre timp se va topi intr-o craticioara ciocolata amaruie/lapte/alba impreuna cu frisca lichida ( meggle ), pana va deveni ca  un sos de ciocolata.

Bilutele sferice din biscuiti Oreo se vor inmuia pe rand in  sosul de ciocolata transferat intr-un bol larg la gura, apoi cu ajutorul unei furculite se vor scoate si puse inapoi in tava tapetata cu hartie de copt, presarate fiecare cu nuca de cocos colorata/ciocolata alba  si  data din nou tava la rece pentru cca 30 minute.

Trufele Oreo se vor pune fiecare in parte in hartiute speciale pentru bomboane fondante ( optional ), apoi servite pe un platou.

SAVURARE PLACUTA !!