Turte cu branza si marar la tigaie (aluat nedospit)

De cate ori mergem la mare cumparam turte umplute cu branza si marar. Ni se par extraordinar de bune. Dar la fel de bine le-am putea face si acasa. Mai ales ca se fac foarte rapid si putem ajusta umplutura dupa pofta inimii. Ceea ce este un avantaj imens atunci cand trebuie sa hranesti copii.

Ingrediente pentru turte cu branza la tigaie

branza (recomandata este varianta romaneasca – telemea, urda, branza de burduf)

verdeata (ceapa verde, marar)

400 g faina

250 ml apa clocotita

Cum se fac turtele cu branza la tigaie

Faina si apa clocotita se amesteca cu o lingura, apoi se framanta cu mana pana se formeaza o coca care se desprinde usor de pe peretii vasului.

Se lasa aluatul intr-o folie alimentara la odihna 40-50 minute.

Intre timp  se face umplutura de branza cu marar si cozi de ceapa verde presarate cu putina sare.

Intindem aluatul, il umplem si apoi il punem in tigaia incinsa, unsa cu putin ulei.

Pentru mai multe informatii despre coacerea turtelor in tigaie cititi aceasta reteta pe sfatulparintilor.ro, scris de Pia Suciu.