Varza chinezeasca se procura cu usurinta si la noi si ar fi pacat sa nu o incercam. Este slaba in calorii si buna pentru sistemul digestiv si cartiovascular. Exista mai multe soiuri, cea din imagine este cea mai raspandita.
Se poate manca cruda in salata, se poate folosi pentru a inveli diverse umpluturi si se poate gati pentru a obtine o mancare de varza. Noi ne vom opri acum la aceasta a 3-a varianta. Si ii vom da un gust de ghimbir, pentru ca va fi o mancare cu specific asiatic.
Ingrediente pentru varza chinezeasca
300 g varza chinezeasca,
2 linguri ulei,
2 cepe,
1 lingurita ghimbir proaspat ras,
2 linguri sos soia,
Cum se face varza chinezeasca
Ceapa se toaca solzisori.
Varza se desface in frunze si se spala bine pentru a indeparta insectele. Se taie in bucati mai mari.
Uleiul se incinge intr-o tigaie sau wok si se caleste ceapa, la foc iute amestecand continuu.
Cand ceapa a devenit translucida, se adauga ghimbirul, se mai amesteca continuu 3 minute, la foc iute.
Se adauga varza, se amesteca 2-3 minute. Se adauga sosul de soia. Se adauga piper.
Se serveste calda.
Video
Noi obisnuim sa facem mancarea de varza punand varza la fiert. Acest procedeu este insa mult mai rapid. O vom face in tigaie foarte incinsa (preferabil wok) cu putin ulei si putin sos de soia. Urmariti procedeul in video de mai jos.