Vinete cu rosie

Atunci cand ne mai raman vinete prin frigider si numai dorim salata din ele, ne gandim cum sa le mai folosim, bineinteles sa nu pierdem mult timp in bucatarie.

O reteta simpla, usoara, folosita  ca aperitiv, este aceea de a face vinete la cuptor, impreuna cu o leguma de care vanata nu se poate desparti….. rosia!.

Este o reteta de post, pentru vegetarieni, dieta, cu putine calorii si perfecta pentru o cina tarzie.

Ingrediente vinete cu rosii

Cantitatile se pot modifica in functie de cate persoane sunt la masa.

3 vinete mari

3 rosii mari

4-5 catei usturoi

200 g parmezan ras

50 ml ulei masline ( ptr uns tava si stropit vinetele )

piper, sare, oregano si busuioc uscat

Cum se fac vinete cu rosii

Vom spala vinetele, apoi sunt sterse cu hartie absorbanta, taiate in felii groase de cca 5 cm, sarate si puse la scurs intr-o strecuratoare ( de lichidul care se va lasa ).

Dupa 10 minute de lasat la scurs, le apasam usor cu o paleta ( pentru a se scurge lichidul din ele ), apoi in tava de la aragaz unsa bine cu ulei de masline, asezam feliile de vinete una langa alta, usturoiul taiat feliute subtiri il punem ici pe colo peste felii, asezonam cu sare, piper, oregano, busuioc si la final stropim cu ulei de masline.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 15-20 minute ( atat cat feliile de vinete se vor inmuia si prinde o crusta usor aurie).

Scoatem tava din cuptor, adaugam rosiile taiate felii mai groase pe suprafata feliilor de vinete, introducand tava in cupror pentru inca 5 minute.

Vinetele cu rosii se vor servi fierbinti cu parmezan ras deasupra si patrunjel verde proaspat tocat.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto