Din “greseala” am ales din piata din apropierea casei niste vinete cu o culoare intensa, de proaspat, dar cred ca ochiul niciodata nu inseala, asa ca le-am cumparat si acasa le-am privit, iar ideea a si venit… normal ca si creierul este pofticios, pentru ca de la el pornesc toate gusturile culinare pentru tot ce este bun.
Ingrediente vinete la cuptor cu sos de ceapa
2-3 vinete
3 oua ( pentru aluat )
100 g faina ( tavalit vinete)
200 g pesmet( tavalit vinete si presarat vas la cuptor )
200 g mozzarela ( de “imbracat” vinetele )
200 g parmezan
3 linguri ulei vegetal ( uns tava la cuptor )
Pentru sos simplu de ceapa
4 linguri ulei masline
3 cepe potrivite
cateva frunze de busuioc ( sunt compatibile cu vinetele )
1 lingura paprika ( sau boia rosie de ardei )
200 ml suc de rosii
sare, piper
Cât de mult îți place?
1 People au dat o notă
Rating mediu
(5 / 5)