Vinete la cuptor cu sos de ceapa

Vinete la cuptor

Din “greseala” am ales din piata din apropierea casei niste vinete cu o culoare  intensa, de proaspat, dar cred ca ochiul niciodata nu inseala, asa ca le-am cumparat si acasa le-am privit, iar ideea a si venit… normal ca si creierul este pofticios, pentru ca de la el pornesc toate gusturile  culinare pentru tot ce este bun.

Ingrediente vinete la cuptor cu sos de ceapa

2-3 vinete

3 oua ( pentru aluat )

100 g faina ( tavalit vinete)

200 g pesmet( tavalit vinete si presarat vas la cuptor )

200 g mozzarela ( de “imbracat” vinetele )

200 g parmezan

3 linguri ulei vegetal ( uns tava la cuptor )

Pentru sos simplu de ceapa

4 linguri ulei masline

3 cepe potrivite

cateva frunze de busuioc ( sunt compatibile cu vinetele )

1 lingura paprika ( sau boia rosie de ardei )

200 ml suc de rosii

sare, piper