Vita la cuptor cu sos rosu

Carnea de vita este cea mai slaba si mai nutritiva dintre toate tipurile de carne rosie.

Contine doar 5% grasimi, iar acidul linoleic conjugat din compozitie are un rol foarte important in arderea grasimilor si impiedica depunerea acestora pe abdomen si coapse.

Acum, ca v-am atras atentia :), hai sa vedem cum o putem prepara simplu, rapid si foarte gustos si sanatos.

Ingrediente pentru vita la cuptor cu sos rosu

1 kg carne de vita
sos de rosii
3-4 catei usturoi
2-3 foi dafin
sare, piper boabe.
capere

Cum se face vita la cuptor cu sos rosu

1. Se spala carnea de vita si se portioneaza in bucati grosute (de un deget);

2. Se aseaza intr-o tava inalta;

3. Se presara usturoiul taiat in feliute subtiri si sarea, piperul si foile de dafin;

4. Se adauga sosul de rosii – cantitatea depinde de cat de rosu si de mult sos vrei sa-ti insoteasca carnea de vita suculenta 🙂

5. Se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de min. 1 ora.

 


TIPS:

  • Tava universala

    Pentru a face aceasta friptura puteti folosi o tava universala. Alegeti una care este simplu de spalat, aceasta fiind o calitate esentiala. Tava pentru friptura Zenker Special Cooking este foarte simplu de curatat dupa ce s-a inmuiat un pic. O gasiti pe emag.ro, aici.

  • Pentru un aspect demn de Master Chef 😉 baga la cuptor bucata intreaga de carne si portioneaz-o abia cand o scoti din cuptor;
  • Daca nu gatesti carnea de vita imediat ce o cumperi, infasoar-o in hartie unsa cu ulei si tine-o in frigider – se va pastra astfel proaspata timp de cateva zile;
  • Muschiul este cel mai bun pentru prepararea fripturilor – la tava, la gratar si inabusite; vrabioara si antricotul (cotletul) ca si pulpa si spata sunt mai bune pentru fript si prajit;
  • Adauga 2 pahare mari de  vin rosu in tava dupa ce carnea a fiert 10-15 minute.
  • Serveste carnea de vita alaturi de o garnitura constand in cartofi, piure, orez etc sau o salata de rucola racoritoare.

Pofta buna!

Sugestie de prezentare :

Vita cu sos Rosu pe farfurie