Zacusca cu fasole este o mancare foarte ieftina, care se pastreaza bine in camara si este perfecta daca vrei ceva care sa iti tina bine de foame. Este foarte buna pentru perioadele de post.
Ingrediente pentru zacusca cu fasole
1/2 l ulei,
2 kg ardei gogosar,
1 kg ceapa,
1 kg fasole boabe, in parg,
1/2 l bulion,
1 si 1/2 lingura de sare,
1 si 1/2 lingura de zahar,
piper boabe, foi de dafin, salicilat,
Cum se face zacusca cu fasole
Fasolea se fierbe si se apoi scurge. In timpul fierberii schimbati apa in care fierbe de 2 ori.
Gogosarii si ceapa se dau prin masina de tocat si se pun la calit in ulei.
Se amesteca gogosarii si ceapa cu fasolea, se adauga bulionul, sarea, boabele de piper, zaharul si foile de dafin.
Se lasa la fiert pana scade, iar la sfarsit se adauga salicilat, pentru o conservare mai buna.
Se pun in borcane sterilizate care se inchid ermetic si se lasa la temperatura camerei acoperite.
Trucuri si idei
Pentru ca fasolea sa fiarba mai repede este recomandat sa o lasati la inmuiat in apa peste noapte.
Unele persoane prefera sa nu simta boabele de fasole. Pentru asta este nevoie sa puneti boabele de fasole in mixer dupa ce au fiert. Si atunci puteti sa o ungeti si pe paine 🙂