Zucchini umpluti cu carne pui la cuptor

Zucchini umpluti cu carne de pui, parmesan la cuptor

Cum se fac zucchini umpluti cu carne de pui la cuptor

Zucchini se vor spala, indeparta cotorul, apoi taiati in jumatate pe lungime si indepartat doar  miezul cu ajutorul unei lingurite ( avand grija sa lasam  peretii mai grosi, nu razuiti in strat subtire ).

In tava mare de aragaz ( fara a fi unsa cu ulei ), se vor pune jumatatile de zucchini si dati in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 15 minute  ( cat se vor inmuia putin ).

Intre timp, intr-o tigaie de teflon cu 3 linguri de ulei vegetal pus la incalzit, se va adauga  la prajit pieptul de pui taiat in bucati mici ( cat isi va schimba culoarea si evapora din lichidul lasat ).

Bucatile de piept de pui care se gatesc se vor asezona cu sare, piper, praf de usturoi, amestecandu-se cu o paleta ( ptr a se combina aromele ), urmand pasta de bulion desfacuta separat intr-un bol cu putina apa si vinul alb sec, lasand sa mai fiarba impreuna cca 15 minute ( cat se va forma un sos vascos ).

Jumatatile de zucchini scosi din cuptor se vor umple cu compozitia obtinuta, presarandu-se suprafata fiecaruia in parte cu parmezan ras si cacaval/mozzarela, apoi dati din nou  la cuptorul preinalzit pentru cca 15 minute ( pana vor face o fata de gratinat ).

Pe farfurii individuale, zucchini umpluti cu carne de pui si decorati pentru aspect apetisant cu busuioc proaspat taiat fin, se vor servi fierbinti.

POFTA BUNA !!!