Cum se fac andive caramelizate, garnitura la friptura de fazan sau rata
Intr-o tigaie de teflon se va pune la incalzit untul, apoi adaugate la calit andivele taiate in jumatati, asezonate cu un praf de sare si piper ( intorcandu-le cu ajutorul unui cleste ), cca 5 minute, cat vor face o fata usor aramie, apoi scoase pe un platou in asteptare.
In untul ramas, se va pune zaharul brun impreuna cu sucul de la cele 3 portocale, semintele de coriandru zdrobite, stelutele de anason, lasand la fiert pana se va topi zaharul, iar sosul ingrosa ( sa devina la culoarea caramelului ).
Andivele se vor transfera intr-un vas Jena rotund/derptunghiular, adaugat sosul caramel si dat vasul in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 10 minute, pana ce andivele se vor inmuia suficient de bine ( daca sosul a scazut prea tare, se poate adauga apa/zeama de portocala /supa ).
Aproape de final, se va adauga usturoiul taiat in felii ( pentru aroma ).
Andivele caramelizate se vor servi pe un platou, impreuna cu sosul caramel, alaturi de friptura de fazan sau rata.
POFTA BUNA !!