Andive cu jambon la cuptor

Andive cu jambon si parmezan

Cum se fac andivele cu jambon la cuptor

Andivele se vor curata de frunzele ofilite si puse la fiert in apa clocotita cu un praf de sare  (cca 3-5 minute), apoi se vor scurge bine intr-o strecuratoare si lasate la racit.

Separat se va face un sos alb (asemanator cu sosul bechamel, dar mai putin gras, lipsind untul ) din: laptele se va pune la fiert, iar cand va incepe sa clocoteasca se va adauga faina dizolvata in putina apa rece, amestecandu-se continuu cu o spatula, pana se va ingrosa sosul ( ca o smantana mai groasa ) cca 2-3 minute.

Sosul alb se va asezona cu sare, piper si un praf de nucsoara.

Intr-un vas Jena dreptunghiular, uns bine cu unt si tapetat cu pesmet, se vor pune andivele desfacute in doua, urmand peste ele fasii din jambon, 1-2 linguri sos alb si cascaval ras ( sau parmezan ).

Vasul se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru 15-20 minute.

Andivele cu jambon la cuptor se vor servi fierbinti.

POFTA BUNA !!