Aperitive. Arancini, chiftelute de orez crocante umplute cu branza

Arancini

Mod de preparare Arancini

Fierbem orezul in apa cu putina sare, dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi il scurgem foarte bine, fara a-l clati cu apa. Punem orezul intr-un bol si il amestecam cu 2 oua. Parmesanul ras il amestecam cu condimentele si il punem peste orezul amestecat cu cele doua oua.

Lucram cu mainile ude: luam din compozitie, apasam bine orezul pentru a sta legat, il aplatizam, punem cate un cubulet de branza, apoi modelam chiftelutele in forma de para. Dam fiecare chifteluta de orez prin ou batut, apoi prin panko, astfel incat sa faca o crusta uniforma.

Dupa ce le-am  trecut prin panko, lasam chiftelutele de orez sa se odiheasca o jumatate de ora. Le prajim in baie de ulei pana sunt frumos rumenite. Le scoatem pe hartie de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei si Arancini sunt gata si abia asteapta sa ajunga pe masa noastra.

Pofta buna!