Mod de preparare ardei copti cu sos alb
Alegem cativa ardei mai grasi si mai drepti, pe care ii coacem. Apoi ii curatam fara apa. Dupa ce i-am curatat, ii taiem in felii late (de 1 1/2 cm) si se aseaza in strat subtire ( 1 cm grosime) in vasul uns cu unt.
Punem intr-un vas la foc mic, untul iar dupa ce s-a topit adaugam faina. Amestecam faina in continuu si avem grija sa nu se prinda. Apoi adaugam laptele fierbinte, in 2-3 randuri, mestecand cu un tel pentru a se desface cocoloasele formate ca sa rezulte un sos omogen. Se adauga apoi sarea si facultativ se acreste cu zeama de la o lamaie. Dupa ce am luat dupa foc adaugam patrunjelul tocat fin.
Intr-un vas de jena, punem ardeii copti si pe deasupra lor adaugam sosul alb. Nu se amesteca. Doar ridicam un pic legumele cu lingura, din loc in loc, pentru ca sa intre sosul printre ele.
Daca dorim sa fie mai consistenti si sa arate si mai apetisanti vom pune deasupra presaram branza telemea rasa/cascavalul ras.
Vasul il introducem la cuptor cu 10-15 minute inainte de servire.
Pofta buna!