Ardei grasi pentru iarna de umplut

Ardei grasi pentru iarna de umplut

Mod de preparare ardei grasi pentru iarna de umplut

Ardeii grasi de marime potrivita, proaspeti, sanatosi se vor spala, indeparta cotorul, samburii si vinisoarele dinauntru (sunt amare), prin taiere in partea superioara cu un cutit bine ascutit (avand grija a nu se rupe ardeiul).

Ardeii grasi pregatiti in prealabil vor fi sarati fiecare in parte cu un praf de sare (pe dinauntru si pe dinafara), pusi intr-un castron si dati la rece in frigider cca 10-12 ore sau de cu seara pana dimineata.

Dupa timpul alocat, ardeii grasi se vor scurge de zeama lasata, se vor aseza unul in altul cu grija,  pusi in borcane de 750 g sau 1-2 l, in asa fel incat sa ramana cu gura in sus.

Peste ei se va turna apa rece si cate 1 aspirina, apoi se vor steriliza cca 30-35 minute.

Optional, pentru persoanele cu loc mai mult in lada de congelator de la frigider, ardeii grasi (cate 5-6 buc, unul in altul) se pot pune in pungi de plastic, inchise ermetic, apoi folositi iarna. Se va  scoate punga cu cca 1 ora inainte de folosire si lasata la temperatura camerei.

POFTA BUNA !!