Biscuiţi proteici cu quinoa şi unt de arahide, fără coacere

Uneori, deşi îţi este un pic foame, nu ai chef să iei mai mult de o gustare. Acesta este momentul în care ajungi să mănânci tot felul de lucruri pe câte nu ar trebui să le bagi în gură, cu mult zahăr, sale şi chimicale. Însă te poţi pregăti în avans că să ai la dispoziţie gustări sănătoase, cu multe proteine, care rezistă în frigider o săptămână şi în congelator 2 luni de zile.

Ingrediente pentru biscuiţi proteici cu quinoa

jumătate de cană de unt de arahide
o banană mică foarte coaptă
3 linguri de sirop de arţar
2 căni de fulgi de quinoa
un sfert de cană de lapte
sare
fructe uscate, goji, seminţe, ciocolată neagră, la alegere

Cum se fac biscuiţii proteici cu quinoa

Într-o oală pune pe foc mic untul de arahide cu banana zdrobită şi siropul de arţar. Ţine cam 2 minute şi amesteca bine ca să devină o compoziţie omogenă.

Ia de pe foc şi adăugă fulgii de quinoa, laptele şi sărea. Amestecă şi lasa până când se răcesc complet.

Adăugă topingul care îţi place – fructe uscate dacă vrei să fie mai dulce, seminţe şi nuci dacă vrei şi mai multe proteine, fulgi de ciocolată neagră dacă visezi la un deşert.

Adăugă pe o tavă întinsă o foaie de copt. Pune pe ea, cu lingura compoziţia sub formă de fursecuri, apăsând un pic cu lingura deasupra ca să devină mai plată.

Lasă la frigider ca să se întărească cel puţin o oră înainte de servire.

Trucuri şi idei

Dacă nu ai fulgi de quinoa poţi folosi şi quinoa gătită în prealabil conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Siropul de arţar poate fi înlocuit de orice alt îndulcitor. Ai grijă însă să nu pui mult, întrucât biscuiţii sunt deja dulci de a banană şi fructe.

Untul de arahide poate să fie făcut şi în casă, foarte simplu, vezi reţeta aici.

Dacă vrei să ţii post laptele poate să fie înlocuit de lapte de nucă de cocos sau de migdale. Laptele de migdale are un gust mai pronunţat.

Sursa foto