Briose decorate cu crema ciocolata si mascarpone

Briose cu ciocolata

Savurand aceste briose cu  minunata crema (glazura), m-am gandit sa va descriu aceasta reteta, usoara de altfel si cu rezultate satisfacatoare.

Avantaj la  aceasta crema este ca, se poate pastra intr-un recipient etans in frigider cel putin doua saptamani, putandu-se folosi si la umplerea blaturilor de tort.

Ingrediente briose decorate cu crema de ciocolata cu mascarpone

Pentru aluat briose

3 oua

200 g faina alba

1 lingurita  praf de copt

150 g unt ( la temperatura camerei )

150 g zahar tos pudra

2 linguri cacao

3-4 picaturi esenta rom ( facultativ )

Pentru crema decor briose

1 ciocolata lapte de calitate  tableta ( 100 g )

1/2 ciocolata amaruie ( 50 g )

150 ml frisca lichida ( de preferat ar fi frisca lichida  Meggle )

1 cutie crema branza mascarpone ( 250 g )

un cub de unt