Budinca de clatite cu spanac

Budinca de clatite cu spanac

Cum se face budinca de clatite cu spanac

Se vor face la aceasta reteta clatite sarate ( fara zahar ), dupa metoda deja stiuta.

Spanacul proaspat  ( cu frunze mici si tinere ), se va spala bine sub jet de apa rece, apoi se va pune la fiert in apa clocotita cu un praf de sare, cca 10 minute.

Dupa fierbere, spanacul se va pune la scurs intr-o strecuratoare, apoi presa cu o paleta ( ptr a se elimina apa ), tocat si pus la calit intr-o tigaie de teflon cu untul incalzit, amestecandu-se mereu, pentru cca 3-5 minute.

Peste spanacul gatit se va adauga laptele, sarea si piperul macinat dupa gust, lasat sa  fiarba, amestecand mereu pana va scadea lichidul.

Intr-un vas de marimea clatitelor, uns cu unt si tapetat cu pesmet, se va pune cate o clatita si cate un strat de spanac racit, iar ultimul strat sa fie o clatita.

Smantana batuta impreuna cu ouale si parmezanul ras se va turna deasupra peste clatitele cu spanac, dat vasul in cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru cca 15-20 minute, pana va face o fata de gratinat.

Budinca de clatite cu spanac se va servi calda sau rece, portionata dupa preferinte si imaginatie.

POFTA BUNA !!!