Cum se fac bulete din carne de vita tocata cu nuca
Carnea de vita tocata se va pune intr-un bol, peste care se vor adauga: maslinele fara samburi tocate fin, miezul de nuca macinat, verdeata ( optional ), ceapa calita ( putin sticloasa, nu prajita in exces ), oul crud, sare si piper.
Compozitia se va amesteca cu mana ( pentru a se omogeniza mai bine ingredientele ), apoi se vor forma bulete de marimea unui ou, tavalite prin pesmet si puse pe o hartie de copt in asteptare, pentru a fi prajite.
Intr-o tigaie de teflon in care s-a incins uleiul vegetal la inceput, se vor pune buletele din carne de vita tocata la prajit, la foc moderat, intorcandu-le pe parti, pana se vor rumeni.
Dupa prajire, buletele se vor scoate pe hartie absorbanta de bucatarie, apoi servite calde pe un platou, imbracat in foi de salata verde ( pentru aspect apetisant ) cu diferite sosuri.
POFTA BUNA !!