Bulete din carne de vita tocata cu nuci

bulete din carne de vita cu nuci

Cum se fac bulete din carne de vita tocata cu nuca

Carnea de vita tocata se va pune intr-un bol, peste care se vor adauga: maslinele fara samburi tocate fin, miezul de nuca macinat, verdeata ( optional ), ceapa calita ( putin sticloasa, nu prajita in exces ), oul crud, sare si piper.

Compozitia se va amesteca cu mana ( pentru a se omogeniza mai bine ingredientele ), apoi se vor forma bulete de marimea unui ou,  tavalite prin pesmet si puse pe o hartie de copt in asteptare, pentru a fi prajite.

Intr-o tigaie de teflon in care s-a incins uleiul vegetal la inceput, se vor pune buletele din carne de vita tocata la prajit,  la foc moderat, intorcandu-le pe parti,  pana se vor rumeni.

Dupa prajire,  buletele se vor scoate pe hartie absorbanta de bucatarie, apoi servite calde  pe un platou,  imbracat in  foi de salata verde ( pentru aspect apetisant ) cu diferite sosuri.

POFTA BUNA !!