Cine poate sa reziste cartofilor prajiti? Si daca mai punem si un pic de pacetta…si un pic de usturoi, numai asa un pic de gust, o sa vedeti ce bunatate o sa iasa.
Ingrediente cartofi pai la cuptor cu pancetta si sos de usturoi
1 punga de 500 g cartofi congelati/ 500 g cartofi albi proaspeti
300 g pancetta
2 linguri de paprika /boia dulce de ardei
2 linguri ulei de masline
100 g parmezan ras ( ptr servire)
cateva fire de patrunjel verde ( ptr decor )
sare, piper macinat
Pentru sos de usturoi
1-2 capatini usturoi
50 ml ulei vegetal
100 g iaurt natural grecesc ( pilos )
un praf de sare
Cum se face sosul de usturoi
Cateii de usturoi se vor curata si pune intr-un blender, mixandu-se pana vor deveni o pasta fina, alternand cu picaturi de ulei vegetal ( incorporandu-se bine in pasta de usturoi ).
Pasta de usturoi obtinuta se va transfera intr-un bol, peste care se va pune iaurtul natural, amestecadu-se usor cu un tel.
Bolul cu pasta de usturoi se va da la rece in frigider pana la servire.