Cartofi pai crocanti la cuptor cu pancetta si sos usturoi

cartofi cu sunca si smantana

Cine poate sa reziste cartofilor prajiti? Si daca mai punem si un pic de pacetta…si un pic de usturoi, numai asa un pic de gust, o sa vedeti ce bunatate o sa iasa.

Ingrediente cartofi pai la cuptor cu pancetta si sos de  usturoi

1 punga de 500 g cartofi congelati/ 500 g cartofi albi proaspeti

300 g pancetta

2 linguri de paprika /boia dulce de ardei

2 linguri ulei de masline

100 g parmezan ras ( ptr servire)

cateva fire de patrunjel verde ( ptr decor )

sare, piper macinat

Pentru sos de usturoi

1-2 capatini usturoi

50 ml ulei vegetal

100 g iaurt natural grecesc ( pilos )

un praf de sare
Cum se face sosul de usturoi
Cateii de usturoi se vor curata si pune intr-un blender, mixandu-se pana vor deveni o pasta fina, alternand cu picaturi de ulei vegetal ( incorporandu-se bine in pasta de usturoi ).

Pasta de usturoi obtinuta se va transfera intr-un bol, peste care se va pune iaurtul natural, amestecadu-se usor cu un tel.

Bolul cu pasta de usturoi se va da la rece in frigider pana la servire.