Ne-am propus, sa publicam cat mai multe retete traditionale si din cat mai multe zone ale tarii, pentru ca sa ducem mai departe si retetele cu preparate traditionale, care incet, incet dispar. Asa ca cei care doresc sa ne ajute, sa ne trimita retete traditionale, sa nu ezite sa ne contacteze. Astazi, o sa preparam o ceafa afumata ardeleneasca care se poate consuma ca si mezel dar si in diferite preparate (cartofi la cuptor, fasole, sarmale, etc.). Buna, frageda..gustoasa ..de iti ploua in gura!
Ingrediente ceafa afumata ardeleneasca
3 kg ceafa de porc dezosata, bucata intreaga
300 ml vin rosu sec
2 lingurite piper negru
2 lingurite piper verde
2 lingurite piper alb macinat
1 lingurita boabe de ienupar
4 lingurite chimen
2 lingurite asmatui (hasmatuchi)
4 lingurite boia dulce (paprika) sau mix cu boia iute
15 lingurite de sare neiodata (speciala pentru muraturi si mezeluri)
100 g usturoi zdrobit