Cele mai fragede cornulete cu smantana

Cornulete-fragede-cu- smantana si nuca

Mod de preparare cornulete fragede cu smantana

Amestecam faina cu 50 grame de untura. Vom obtine un aluat sfaramicios.

Galbenusurile le batem usor impreuna cu apa rece, sarea si zaharul pudra apoi le adaugam peste aluat. Incepem sa framantam. Pe masura ce framantam adaugam smantana atat cat trebuie pentru a obtine un aluat omogen si nelipicios. Invelim aluatul in folie si-l dam la rece pentru jumatate de ora.

Dupa ce am scos aluatul de la rece  il vom intinde intr-o foaie de 0.5cm grosime. Ungem foaia cu untura ramasa apoi o taiem in 4 bucati. Fiecare bucata o rulam separat intr-un sul. Invelim  in folie alimentara cele 4 suluri obtinute si le dam iar la rece pentru 1-2 ore.

Intre timp mixam albusurile pana cand se vor transforma intr-o bezea tare impreuna cu zaharul. Adaugam nuca macinata si vanilia si incorporam usor.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.

Scoatem aluatul de la rece. Intindem un sul intr-o fasie lunga, groasa de 0.3 cm si lata de 4-5 cm. Taiem patratele din fasia de aluat. Pe fiecare bucata de aluat punem o lingurita plina de umplutura si rulam aluatul pentru a-i da forma unui cornulet. Procedam la fel pana terminam toate patratele obtinute din fasie.

Punem cornulete in tava si trecem la urmatorul sul de aluat. Procedam la fel pana cand terminam tot aluatul.

Coacem cornulete timp de 20-25 de minute pana se rumenesc usor. Le scoatem pe un gratar la racit apoi le dam prin zahar pudra. Putem pastra cornuletele intr-o cutie etansa intr-un spatiu racoros pana la doua saptamani.

Fragede si gustoase, nu te poti opri din mancat!