Cheesecake cu caramel

Cheesecake cu caramel prajitura de casa

Cheesecake cu caramel

Mod de preparare cheesecake cu caramel

Amestecam biscuitii faramitati cu untul si zaharul in castronul mediu, pana se amesteca totul bine. Puneti apoi acest amestec pe fundul  unei tavii pentru tort (cea care se poate desface dupa montarea prajiturilor) unde doriti sa montati desertul.  Bagati la cuptor  pentru aproximativ  aproximativ 14 minute si apoi lasati-o sa se raceasca.

Mentineti temperatura cuptorului.
Crema de branza si zaharul se amesteca bine intr-un castron. Puneti apoi untul si adaugati cate un ou si amestecati. Adaugati la final si extractul de vanilie. Crema rezultata puneti-o peste blatul de biscuiti. Puneti tava (unde se afla cheesecak-ul) intr-o cratita mai mare astfel incat sa puneti apa in cratita de dedesupt. Adaugati apa calda pana la jumatatea partilor laterale ale tavii. Coaceti totul neacoperit pana cand continutul se umfla  in jurul marginilor cca 1 cm si se mișca usor in centru atunci cand tava este usor agitata ( aproximativ 1 ora 10 minut). Scoateti tava din apa, si  dupa ce s-a racit lasati-o  in frigider peste noapte.
Topingul de caramel

Se amesteca zaharul cu apa si sucul de lamaie in cratita mare, la caldura medie, pana cand zaharul se dizolva.

Cresteti caldura si  fierbeti  pana cand amestecul are culoarea chihlimbar. Adaugati untul si mestecati totul  la temperatura medie, amestecand aproximativ 8 minute.

Se  lasa un pic la racit aproximativ 15 minute (trebuie sa fie rece dar sa se mai poata modela)
Puneti apoi topingul de caramel peste cheesecake. Raciti cel putin 2 ore, apoi serviti.

Savurare placuta!

sursa foto: Pinterest