Chiftele dietetice in sos de rosii

Chiftele dietetice cu sos de rosii

Cat de mult iubim unii dintre noi chiftelele din orice fel de carne?… cred ca majoritatea, incepand de la cei mici pana la adulti, dar exista acea opreliste cand stim ca trebuiesc prajite in ulei.

Ca sa “impacam”pe toata lumea, vom face chiftele dietetice fierte in apa, care vor fi sanatoase si consumate in acest caz  si de copii care vor incepe diversificarea meniului ( de la opt luni … ).

Ingrediente chiftele dietetice in sos de rosii

500 g carne pui tocata ( piept dezosat )

1 ou

1/2 legatura patrunjel

1/2 morcov

1 cartof

1 ceapa potrivita

1 lingurita boia ardei dulce

3 linguri ulei masline

un praf de piper macinat

sare

cartofi sau orez ( ca si garnitura )

Pentru sos de rosii

500 ml suc rosii

1 lingurita de zahar ( va taia din aciditatea sucului de rosii )

un praf de oregano

1/2 frunza dafin ( optional )

1 catel usturoi

1 lingura ulei masline

2-3 linguri smantana de gatit

sare, piper

Cum se face sosul de rosii

Este un sos de rosii care se va pregati in functie de gustul fiecaruia ( mai picant sau mai putin picant, mai vascos sau mai fluid ).

Intr-o craticioara potrivita, se va pune uleiul de masline la incalzit, la foc domol, urmand sucul de rosii, praful de oregano ( sau frunza de dafin), lingurita de zahar, catelul de usturoi taiat feliute, sare si piper dupa gust, lasand sa fiarba incet cca 10-15 minute ( pana cand sosul va deveni vascos ).

La sfarsit se va adauga 1-2 linguri de smantana de gatit.

Sosul de rosii obtinut, se va lasa deoparte pana la folosire, cand acesta se va pune din nou pe foc, pentru a se incalzi.